Text: -A A +A

Повече от 40 румънци и българи са били глобени по 1 000 паунда за това, че са работили незаконно във Великобритания, след като страните им се присъединиха към ЕС.

[АРХИВ]

Това съобщава британското вътрешно министерство, цитирано от “Дейли мейл”.

3/4 от случаите са в Лондон, включително няколко души, са били задържани на строежа на стадион “Уембли”, докато са били правени проверки за спазването на строгите правила, наложени на работници от двете страни, обявени миналата година от вътрешния министър Джон Рийд, допълва лондонският вестник.

До този момент 19 души са платили глобата от 1 000 паунда, докато за други 11 са все още тече срокът от 21 дни, в който могат да платят.

Останалите 12 души са били предадени на съда. Не е ясно дали те са все още в страната.

Данните, които са публикувани в писмен отговор на вътрешното министерство, идват само ден преди правителството да съобщи подробности за броя на българите и румънците, които са се регистрирали за работа във Великобритания.

“Дейли мейл” припомня, че до 20 000 работни визи са на разположение на гражданите от двете страни, които искат да заемат ниско платени работни места в селското стопанство и хранителната промишленост.

Висококвалифицираните специалисти могат да получат разрешителни за работа, а други граждани на двете страни могат да влязат като самонаети със собствен бизнес.

Прочетено: 500 пъти Източник на статията: actualno.com | 22.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!