Text: -A A +A

Йозеф Акерман, шефът на най-голямата германска банка – Deutsche Bank, вероятно ще запази първото място в класацията на най-добре платени мениджъри в страната

[АРХИВ]

Йозеф Акерман, шефът на най-голямата германска банка – Deutsche Bank, вероятно ще запази първото място в класацията на най-добре платени мениджъри в страната с годишни приходи за миналата година от 13,2 милиона евро, предаде Франс прес.

Швейцарецът е получил 1,15 милиона евро заплата, но основната част от приходите му е от различни бонуси. Един от тях, обвързан с постиженията на банката, достига 8 млн. евро, след като Deutsche Bank изпълни през миналата година целите си за рентабилност.

Миналата година бе много добра за шефа на Deutsche Bank, който до съвсем неотдавна бе подложен на остри нападки заради неговия социален план, наложен на банковата институция.

Германското правосъдие освен това реши да прекрати разследването срещу Акерман, което заведе срещу банкера по подозрения за злоупотреба с доверието и стана повод за един от най-големите икономически скандали в следвоенна Германия. И през 2005 г. Акерман бе най-добре платеният мениджър в Германия с приходи от 11,9 милиона евро.

Прочетено: 419 пъти Източник на статията: dariknews.net | 28.03.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!