Text: -A A +A

Парламентарната група на Зелената левица в испанския парламент настоя незабавно да бъде отменен мораториумът, който Испания е наложила на гражданите на България

[АРХИВ]

Парламентарната група на Зелената левица IU-ICV в испанския парламент настоя незабавно да бъде отменен мораториумът, който Испания е наложила на гражданите на България и Румъния за достъп до трудовия й пазар. Това предаде испанската агенция Eуропа прес.

Аргументът на парламентарната група е, че румънските и българските граждани трябва да могат да се ползват с “всички трудови права, каквито им се полагат като граждани на Oбщността”.

Вносителите на предложението до правителството припомнят, че през януари България и Румъния са станали пълноправни членки на ЕС. Гражданите на тези две страни имат възможността да работят за собствена сметка, но през преходния период, наложен от Испания, се въведени ограничения, ако те искат да се наемат на работа за чужда сметка, и поради това са “по-малко европейци от останалите”.

Според зелените е необходимо положението да се анализира и да се намери решение, като не се мисли само за испанския трудов пазар, а за солидарността между страните членки.

Прочетено: 423 пъти Източник на статията: dariknews.net | 05.03.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!