Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Тримата служители са били критикувани за работата си пред техни колеги, като такива обсъждания на нечия дейност пред колектива е нова практика в компанията.

[АРХИВ]

Френската автомобилна компания Renault е обект на разследване след третото поредно самоубийство на служител за последните четири месеца, съобщава Capital.fr. Обект на разследването са условията на работа в компанията. Самоубилият се 38-годишен инженер е работил в техническия център на Renault, както и предишните двама, посегнали на живота си. И тримата служители са работели върху проекти за нови модели на Renault, уточняват от синдиката CGT.

От ръководството заявяват, че условията за работа в този отдел не са най-тежките, както и че там работят “запалени” инженери, които разработват нови модели превозни средства и не трябва да се прави връзка с работното натоварване, свързано с плана на компанията до 2009 година.

През февруари 2006 година изпълнителният директор на Renault Карл Госн обяви, че с цел повишаване на продажбите компанията предвижда пускането до 2009 година на 26 модела, от които 13 нови. Според Жан Отбур, член на CGT, тримата служители са били критикувани за работата си пред техни колеги, като такива обсъждания на нечия дейност пред колектива е нова практика в компанията. Първите двама са се самоубили в самото предприятие.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 434 пъти Източник на статията: insurance.bg | 23.02.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!