Text: -A A +A

Работниците имигранти са смятани от британските работодатели за работещи значително повече, заслужаващи повече доверие и по-високо квалифицирани от британските им колеги

[АРХИВ]

Работниците имигранти са смятани от британските работодатели за работещи значително повече, заслужаващи повече доверие и по-високо квалифицирани от британските им колеги, показва проучване, цитирано в днешния брой на в. “Файненшъл таймс”.

Допитването на Института на директорите показва, че работодателите, използващи труда на имигранти, ги оценяват като “значително превъзхождащи” британските работници по етично поведение на работното място, производителност, образование и квалификация, както и по брой дни на отсъствие по болест. Британските работници не са били оценени по-високо от имигрантите по нито един от критериите в допитването.

Заключенията от това проучване, които ще бъдат оповестени по-късно днес, ще засилят опасенията на бизнеса, че правителствената политика не гарантира конкурентната способност на Великобритания във все по-глобализиращата се световна икономика.

Липсата на квалификация на британските работници е най-често споменаваната причина в допитването за наемане на работа на имигранти – 61 на сто от анкетираните я посочват. Едва 16 процента казват, че решението да наемат имигранти е било продиктувано от факта, че те са “по-евтини” от британските им колеги.

Прочетено: 447 пъти Източник на статията: dariknews.net | 31.01.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!