Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Италианският министър за социалната солидарност Паоло Фереро поиска отваряне на границите и за имигранти без работа.

[АРХИВ]

Италианският министър за социалната солидарност Паоло Фереро поиска отваряне на границите и за имигранти без работа.

Всички имигранти, които търсят работа, могат да влязат в Италия при положение, че донесат със себе си „зестра” от 2000 евро, каза Фереро. Още преди няколко месеца той обяви, че възнамерява да прекрои сегашното законодателство за имиграцията, дело на предишното правителство на Силвио Берлускони.

Фереро, който е представител на Комунистическата партия, иска още по-широко отваряне на италианските граници за кандидат-имигрантите, отколкото това е предвидено в сегашния указ за имигрантската квота.

Според него, през 2007 в Италия могат да влязат 350 хиляди нови имигранти. Проектът на Фереро предвижда даването на временно разрешение за престой на Апенините и за онези кандидат-имигранти, които нямат работа или спонсор, който да ги гарантира.

Ако тези кандидати дойдат в Италия с 2000 евро в джобовете си, те трябва да получат правото да си търсят работа в продължение на 6-12 месеца, смята Фереро.

Според него, е по-добре сумата от 2000 евро да влиза в държавната хазна, отколкото в ръцете на организираната престъпност. Предполага се, че около 2000 евро плаща на нелегални ораганизации за трафик на имигранти всеки кандидат за Италия от страна извън ЕС.

Пронстософия съобщава, че в Италия живеят в момента над три милиона имигранти, което нарежда страната на четвърто място в ЕС по брой имигранти. 50 милиона евро в италианския бюджет са заделени за „политика за интеграцията”, но според Фереро тези пари ще отидат най-вече за преодоляване на езиковите бариери от имигрантите.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 534 пъти Източник на статията: actualno.com | 29.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!