Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Конфедерация на европейския бизнес, чийто член в България е БСК, реагира днес на т.нар.

[АРХИВ]

UNICE – Конфедерация на европейския бизнес, чийто член в България е БСК, реагира днес на т.нар. „Зелен документ на трудовото законодателство”, разглеждан от Европейската комисия и насочен към стимулирането на широк дебат по приемането на трудовото законодателство на ЕС относно осигуряването на гъвкавост на работното време и сигурност на работните места.

Реформирането на трудовото законодателство е необходимо и навременно, се казва в позицията на UNICE. Модернизацията, обаче, следва да се базира на специфичните особености на национално ниво, поради което UNICE се противопоставя на предложенията за по-широко дефиниране от страна на ЕС относно параметрите на трудовото законодателство.

Подобен подход, според представителите на европейския бизнес, ще попречи за по-добрата гъвкавост на трудовия пазар, която е единственият начин за създаване на повече работни места в ЕС.

В становището си UNICE отбелязва, че „Зеленият документ” не подчертава достатъчно факта, че самонаемането е ключов фактор за развитието на предприемаческата нагласа, която осезаемо липсва в Европа.

Според президента на UNICE – Ърнест-Антоан Сейер, предлаганият от ЕК документ е фокусиран върху запазването на вече съществуващата заетост, вместо да се търсят начини за облекчаване създаването на нови работни места чрез увеличаване гъвкавостта.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 432 пъти Източник на статията: actualno.com | 23.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!