Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Нивото на безработицата в 16-те страни, използващи единната европейска валута, остана рекордно високо от 10% през март, а повече от 100 000 души са се присъедини към редиците на безработните, сочат

[АРХИВ]

Нивото на безработицата в 16-те страни, използващи единната европейска валута, остана рекордно високо от 10% през март, а повече от 100 000 души са се присъедини към редиците на безработните, сочат официалните данни на европейската статистическа служба Евростат, съобщи АФП.

Безработицата в еврозоната остана непроменена от февруари, като поддържа най-високи стойности, откакто еврото влезе в обръщение през 1999 г. 1,4 милиона повече души се намират без работа спрямо година по-рано. Според данните на Евростат, Испания, последната страна-членка от еврозоната, е подложена на засилен натиск заради дълговата криза в Гърция. Испанската безработица е достигнала 19,1%, като пример за по-високи стойности има единствено в Латвия, където тя достига 22,3%.

Германия, водещата европейска икономика, е регистрирала подобрение в нивото на безработицата до 7,3% от 7,4%. Това е и единствената страна в Европейския съюз, която има положителен напредък по този показател. Германия успя да ограничи загубата на работни места, като предложи субсидии на компаниите, а фирмите намалиха работните часове вместо да съкращават служителите си.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 533 пъти Източник на статията: standartnews.com | 01.05.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!