Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Разгневени работници заплашиха да взривят завода, в който работят.

[АРХИВ]

Разгневени работници заплашиха да взривят завода, в който работят. Служителите на производителя на автомобилни части Ню Фабри в западния френски град Шателро, който наскоро обяви фалит заради кризата, заявиха, че ако не им бъдат изплатени обезщетения от автомобилостроителите “Пе Ес А Пежо-Ситроен” и “Рено”, фабриката ще литне във въздуха, предаде Ройтерс.

Всичките 366 служители искат по 30 000 евро, или общо около 10 млн. евро, предаде Ройтерс. “Газовите бутилки са в завода. Всичко е предвидено, за да гръмне, ако няма споразумение до 31 юли”, заяви представител на синдикатите и допълни, че нямат никакво намерение да чакат до август или септември, когато Пе Ес А и Рено искат да получат частите, които са на склад, и машините в завода. “Ако ние не получим нищо, и те няма да получат абсолютно нищо”, подчерта синдикалистът. Стойността на произведените и складирани автомобилни части в завода се оценява на 2 млн. евро. В завода е инсталирана и съвсем нова машина на Рено, оценявана също на 2 млн. евро.

Работниците ще се срещнат на 20 юли с министъра на труда, за да се опитат да се договорят и да не се стига до крайности. Те ще настояват държавата да окаже натиск върху двете автомобилни компании, които получиха държавна помощ в размер на 6,5 млрд. долара.

Заради срива на продажбите на автомобили съкращенията при доставчиците за автомобилостроенето във Франция нараснаха в последно време

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 450 пъти Източник на статията: standartnews.com | 14.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!