Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Nokia Siemens Networks реорганизира бизнеса си и намалява служителите си, за да понижи производствените си разходи и да повиши рентабилността си.

[АРХИВ]

Nokia Siemens Networks реорганизира бизнеса си и намалява служителите си, за да понижи производствените си разходи и да повиши рентабилността си.

Производителят на мрежово оборудване планира да съкрати 5 760 служители след загубите, отчетени през третото тримесечие. Nokia Siemens ще съкрати между 7% и 9% от общо 64 хил. служители, обявиха от компанията. Така годишно ще се пестят по 500 млн. EUR до края на 2011 г., добавиха от компанията. От там обявиха, че ще намалят бизнес отделите си от 5 на 3 в началото на следващата година и добавиха, че ще се опитат да стабилизират пазарните си позиции чрез партньорства и придобивания.

Въпреки че постигнахме първоначално определените цели за съкращава не разходите си, промените в глобалната икономика и конкурентните условия направиха допълнителното намаляване на разходите неизбежно, заявиха от компанията. Работим на пазар, на който потребителските нужди се променят изключително бързо, заяви изпълнителният директор на компанията Мика Вехвилайнен. Придобиванията и разрастването на партньорството ни са необходим инструмент, чрез който можем да посрещнем тези нужди възможно най-бързо и най-ефективно, казва Вехвилайнен.

Намалените инвестиции сред телекомуникационните оператори и засилената конкуренция от страна на китайските Huawei Technologies и ZTE понижиха цените на продуктите и услугите и това се отрази негативно на Nokia Siemens. Компанията обяви спад на продажбите си за третото тримесечие на годината и очаква 5% свиване на годишна основа на пазара на телекомуникационното оборудване през 2009 г. Главният изпълнителен директор на Nokia Оли-Пека Каласвуо заяви, че приоритетна цел пред него е да възстанови предишния пазарен дял на Nokia Siemens Networks.

Nokia даде безвъзмездно 908 млн. EUR на компанията през миналото тримесечие, след като приходите й спаднаха заради понижението на бизнес и потребителските разходи и силната конкуренция от страна на Ericsson AB и Huawei Technologies. Основният им конкурент – шведската L.M. Ericsson Telephone, също обяви разочароващи резултати за третото тримесечие, като обяви, че търсенето на продуктите им в развиващите се пазари се понижава.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 506 пъти Източник на статията: pari.bg | 04.11.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!