Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Автомобилният производител Daimler AG обяви, че планира да отвори над 1000 нови работни места посвета през следващата година

[АРХИВ]

Автомобилният производител Daimler AG обяви, че планира да отвори над 1000 нови работни места посвета през следващата година, въпреки глобалната финансова криза, предаде АП. Компанията ще осигури работа на 500 души в Щутгарт с цел да инвестира в бъдещето на новото поколение работници. В същото време няма да може да прави съкращения в немските заводи до 2012 г. заради споразумение със служителите, обяви говорителят на компанията Марина Крец.

Глобалната финансова криза повлия на други големи в автомобилостраенето точно в обратната посока – BMW, европейското звено на General Motors и Ford обявиха наскоро намерения за намаляване на персонала.

От друга страна стана ясно, че най-големият американски автомобилостроител General Motors води предварителни преговори за сливане или друг вид партньорство с Chrysler. Разговорите между GM и Cerberus Capital Management, частното акционерно дружество, което притежава Chrysler, са започнали преди повече от месец, но още не е постигната договореност. Сливането на две от най-големите компании на американската индустрия, борещи се за оцеляване в засилващата се икономическа криза, би било историческо събитие. Цената на акция на General Motors се срина от $43 през миналата година до по-малко от $5 през 2008 г.

Според анализатори обаче сливането или партньорството на двата автомобилни гиганта най-вероятно няма да реши техните финансови проблеми, но за сметка на това е възможно да причини нови. Такава сделка би могла да донесе успех след много години, не веднага – защото дейностите им се дублират в много отношения и спестяването на разходи може да дойде едва след сериозно преструктуриране, смятат те

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 423 пъти Източник на статията: insurance.bg | 13.10.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!