Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Работници от новите страни членки на ЕС не са оказали никакво съществено влияние върху британския трудов пазар, заяви вчера министърът на бизнеса, предприятията и регулаторната реформа Питър Мандел

[АРХИВ]

Работници от новите страни членки на ЕС не са оказали никакво съществено влияние върху британския трудов пазар, заяви вчера министърът на бизнеса, предприятията и регулаторната реформа Питър Манделсън, цитиран от Би Би Си.

По думите му имигрантите са помогнали да се заемат работни места, които самите британци не са искали или не са могли да получат.

“Девет от всеки десет работещи са граждани на Обединеното кралство и от това можем да заключим, че няма неблагоприятни последици върху заетостта на британските граждани,” каза Манделсън пред парламента.

Той добави, че няма конкретна статистика за работниците от България и Румъния, но отбеляза, че е много малък броят им във Великобритания и ефектът им върху пазара на работна ръка би бил доста слаб.

Изявлението му обаче бе оспорено от депутата от консервативната партия Джеймс Клаписън, който го обвини, че използва подвеждаща статистика от 2001 г.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 360 пъти Източник на статията: expert.bg | 11.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!