Text: -A A +A

Министърът на труда на Франция Мишел Сапин призна, че страната е тотално разорена. Неочакваната новина дойде по време на радио интервю вчера и шокира лидерите в бизнеса.

Фото: stock.xchng

„Има държава, но това е абсолютно разорена държава”, заяви Сапин. „Затова и трябваше да приложим план за намаляване на дефицита и нищо не може да ни накара да се отклоним от тази си цел”, посочи още той.

Изказването на Сапин вероятно ще постави в неловко положение президента Франсоа Оланд, който ще трябва да поправи потенциалната вреда спрямо репутацията на неговото социалистическо правителство.

То също поставя под въпрос противоречивата политика на увеличения на данъците, заради която много предприемачи и знаменитости напуснаха страната, пише "Индипендънт".

Коментарите на министъра дойдоха на фона на опитите на Оланд да подобри имиджа на френската икономика, след като обеща да намали дефицита на страната чрез съкращаване на разходите с 60 милиарда евро през следващите пет години и с увеличение на данъците с 20 милиарда евро.

Прочетено: 794 пъти Източник на статията: actualno.com | 30.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!