Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Миграцията от Източна към Западна Европа носи на икономиката на 15-те “стари” членки на Европейския съюз по 50 милиарда евро годишно, което е около 0,8 на сто от общия им брутен вътреше

[АРХИВ]

Миграцията от Източна към Западна Европа носи на икономиката на 15-те “стари” членки на Европейския съюз по 50 милиарда евро годишно, което е около 0,8 на сто от общия им брутен вътрешен продукт, съобщи “Файненшъл таймс”.

Авторитетното издание се позовава на разпространен доклад на Европейската комисия, посветен на 5-та годишнина от “голямото разширение” през 2004 г. В проучването се посочва, че глобалната икономическа криза е забавила емигрантския поток, информира Дарик.

В момента сме свидетели едва на половината от миграционния потенциал от новите страни членки на съюза. Ако тенденциите се запазят, към 2020 г. приносът на имигрантите към икономиките на страните домакини ще се удвои, посочват авторите на доклада.

Между 2004 и 2007 г. близо един милион поляци и милион и двеста хиляди българи и румънци са емигрирали в Западна Европа.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 399 пъти Източник на статията: insurance.bg | 01.05.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!