Text: -A A +A

Българите и румънците ще получат пълни права на работа в Германия, подобно на всички останали граждани на ЕС, обяви министърът на труда и социалните въпроси Урсула фон дер Лайен.

Фото: stock.xchng

Германски министри отхвърлиха призива за помощ на местните власти заради бедните имигранти от България и Румъния.

Федералният министър на труда и социалните въпроси Урсула фон дер Лайен заяви, че българите и румънците ще получат пълни права за работа в Германия, подобно на всички останали граждани на ЕС, съобщи вестник „Ханделсблат“, цитиран от „Фокус“.

Вътрешният министър Ханс-Петер Фридрих призова градовете да се справят с проблеми като проституцията, просията и нелегалната заетост с помощта на полицията и митническата служба.

Според министъра са нужни и „насочени интеграционни мерки“.

Позицията на Асоциацията на германските градове, която предупреди за последиците от т.нар. „имиграция на бедността“ от Румъния и България, получи подкрепа в Северен-Рейн Вестфалия.

Министърът на труда и интеграцията на западната федерална провинция Гунтрам Шнайдер предупреди за значително увеличаване на бедността сред имигрантите в германските градове.

„Ако този въпрос остане нерешен, то ситуацията ще се влоши след 1 януари 2014 година“, каза Шнайдер. От тази дата българските и румънските работници ще получат пълни права за придвижване в ЕС.

Министърът посочва, че от месеци следи с тревога увеличаването на имигрантите.

Според федералните министри обаче няма повод за притеснение.

Прочетено: 969 пъти Източник на статията: novinite.bg | 18.02.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра е страшно подмолна жена и не бива да се занимавате с нея. Тя ще направи всичко възможно да ви подхлъзне да си инвестирате парите в глупости ...


Жените сме доста злобни и манипулативни същвства, но при Бистра тези две качества са доста силно изявени. Нямам думи за нея ...


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Добави коментар