Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Работниците от френска фабрика, която произвежда лепила и лейкопласт за промишлени цели, са задържали като заложници няколко от шефовете си в знак на протест срещу закриването на завода, съобщи дне

[АРХИВ]

Работниците от френска фабрика, която произвежда лепила и лейкопласт за промишлени цели, са задържали като заложници няколко от шефовете си в знак на протест срещу закриването на завода, съобщи днешният брой на в. “Прогре”, цитиран от ДПА.

Акцията започнала снощи, когато представителите на ръководството на Скапа груп (Scapa group), чиято собственост е фабриката, отишли на мястото в югоизточния град Белгард-сюр-Валсерин, за да обсъдят условията по закриването.

Всичките 60 служители незабавно обявили стачка и не позволили на мениджърите да си тръгнат. Радио “Франс енфо” съобщи днес, че шефовете все още са затворени във фабриката.

Това е поредният подобен случай, след като служители на френски заводи на Сони (Sony), Катерпилар (Caterpillar) и 3М (3M) държаха шефовете си като заложници през последните седмици в опит да предотвратят масови съкращения или да договорят по-добри обезщетения, припомня БТА.

Според социологическо проучване, публикувано вчера, близо половината французи одобряват този подход, съобщи ДПА.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 391 пъти Източник на статията: standartnews.com | 08.04.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!