Text: -A A +A

Временните ограничения за българите и румънците на пазара на труда във Франция няма да бъдат премахнати преди януари 2014 г., предаде френската телевизия „Публик сенат”.

Фото: stock.xchng

Предложената в понеделник от сенатора Алин Аршембо резолюция беше отхвърлена във френския Сенат заради въздържанието на сенаторите от групата Европейски демократичен и социален съюз (RDSE). Предложението беше разгледано ден след публикуването на постановление в Държавния вестник, което разширява до 291 професиите, до които румънците и българите имат достъп без каквото и да е ограничения.

Авторът на предложението, разгледано в Сената в понеделник, Алин Аршембо, приветства решението за разширяването на списъка с достъпните за гражданите на България и Румъния професии.

„Това е едно добро решение, но не трябва да се чака до януари 2014 г., когато в ЕС няма да може да прилагат рестриктнивни мерки по отношение на румънците и българите. Администрациите не трябва да се препълват с допълнителни изисквания, те и без това са претрупани, по-логично ще бъде да бъдат премахнати мерките, които забавят и обезкуражават служещите и претоварват службите”, посочи тя.

Прочетено: 637 пъти Източник на статията: Десислава Ушатова, actualno.com | 17.10.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!