Text: -A A +A

Българите все по-често решават да отидат на пазар в Румъния

[АРХИВ]

Българите все по-често решават да отидат на пазар в Румъния, пише в. “Адевърул”. Съседите на юг от Дунав най-често пътуват до Букурещ и Констанца в търсене на маркови продукти, които не са представени на българския пазар, посочва изданието.

Докато румънците очакват с нетърпение периодите на разпродажби в големите столици в ЕС, за да се втурнат на пазар за маркови стоки, Румъния започна да играе важна роля в шопинга за съседните държави.

Най-силният коз е разнообразието на марковите стоки, които са навлезли на румънския пазар, посочва “Адевърул”. Вярно е, че румънците избират България като туристическа дестинация през последните години, но Румъния също има козове.

Между тях е шопинг-туризмът, заяви пред вестника Траян Бъдулеску, представител на Националната асоциация на туристическите агенции. По думите му много българи ходят на пазар в Румъния в края на седмицата в рамките на еднодневни “екскурзии”.

Основната причина, по думите на Бъдулеску, е, че марковите стоки в Румъния са по-евтини отколкото в други съседни на България държави, като Гърция и Турция. Бъдулеску съобщи още, че Румъния е станала едно от предпочитаните от българите места за прекарване на ваканцията.

Миналата година Румъния е била сред най-предпочитаните от българите туристически дестинации, нареждайки се след Гърция, Сърбия, Турция и Германия, но преди Италия или Франция.

Според данни, цитирани от Бъдулеску, над 16 000 български туристи са прекарали почивката си в Румъния. Той прогнозира увеличаване на тази цифра през следващата година.

Прочетено: 564 пъти Източник на статията: actualno.com | 05.10.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!