Text: -A A +A

Чужденци може да бъдат наети за локомотивни машинисти по време на насрочената за тази седмица стачка в държавната железопътна компания Deutsche Bahn

[АРХИВ]

Чужденци може да бъдат наети за локомотивни машинисти по време на насрочената за тази седмица стачка в държавната железопътна компания Deutsche Bahn („Дойче бан”), съобщи в. “Билд ам зонтаг”, цитиран от ДПА.

Според изданието, възможно е да бъдат потърсени локомотивни машинисти от съседните Австрия и Швейцария, ако членовете на синдиката на машинистите GDL (Ге Де Ел) решат да предприемат стачни действия. Очаква се решението за протеста да бъде обявено, пише БТА.

GDL, в който членуват 34 000 машинисти, настоява за увеличение на заплатите с 30 на сто. В началото на юли Дойче бан постигна споразумение за увеличение на заплатите с 4,5 на сто в продължение на 19 месеца, плюс премии от 600 евро с другите два транспортни синдиката Transnet („Транснет”) и GDBA (Ге Де Бе А), които обединяват около 134 000 души.

Железопътната компания предлага на GDL същите условия, но с перспективата увеличението на заплатите да достигне 5,5 на сто.

Прочетено: 503 пъти Източник на статията: lev.bg | 02.10.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!