Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Унгарските проститутки вече ще могат да кандидатстват за разрешително за упражняване на предприемаческа дейност, предадоха световните агенции, цитирайки говорителката на унгарските данъчни власти А

[АРХИВ]

Унгарските проститутки вече ще могат да кандидатстват за разрешително за упражняване на предприемаческа дейност, предадоха световните агенции, цитирайки говорителката на унгарските данъчни власти Агнес Бакони.

Разрешителното дава възможност на проститутките, които са го получили, да издават фактури на клиентите си. Освен това секструженичките ще плащат данъци и вноски за социално осигуряване.

Проституцията вече е легализирана в Унгария, макар и в определени зони, но новата мярка цели да я направи част от легалната икономика. По данни на Бакони от този бизнес се прехранват 20 000 души в страната. Миналата година приходите им са възлизали на 180 милиарда форинта /720 милиона евро/, което прави този бранш един от най-доходоносните в унгарската сенчеста икономика.

Досега 20 проститутки са получили разрешително за извършване на предприемаческа дейност. Петстотин пък са подали документи за издаването на документа.

Унгарският премиер Ференц Дюрчани обеща радикални мерки срещу унгарската сенчеста икономика като част от усилията му да намали бюджетния дефицит, припомня ДПА.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 431 пъти Източник на статията: dariknews.net | 26.09.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!