Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Проучване на Aon Consulting откроява предпочитанията на работещите в Великобритания към работната среда и социалните пакети, които предлагат компаниите.

[АРХИВ]

Проучване на Aon Consulting откроява предпочитанията на работещите в Великобритания към работната среда и социалните пакети, които предлагат компаниите. На всеки 10 запитани 9 отговарят, че най-важното качество на работното място, което влияе при избора, е размерът на пенсионните осигуровки. След него се нареждат водещите ползи от социалния пакет, които предлага фирмата, както и рискът от съкращения в компанията в условията на криза.

В проучването взимат участие 1300 души. На зададения въпрос : „Кой е най-важното условие, което една компания трябва да им предложи, за да започнат работа в нея?“ – 89% отговарят пенсионните осигуровки; преквалифакационите курсове заемат второ място с процент по-малко (88%); следват изплащането на болнични (83%) като и гъвкавите социални пакети (83%).

Политиката на работодателите към околната среда не влияе върху избора на работно място. Водещия фактор при избора на работно място и работната среда оказва възрастта на кандидата. Например предпочитанията свързани с пенсионните осигуровки открояват ясна разлика между предпочитанията на по-младите и по-възрастните. Само за 32% от участниците в изследването на възраст под 35 години размерът на бъдещата им пенсия е от определящо значение. Докато при две трети (61%) от запитаните на 45-годишна възраст и над нея размерът на пенсионната осигуровка е водещият признак, по който те избират компанията, за която да работят.

В контраст за младите кандидати (45%) при избора на работа по-голяма тежест оказват предлаганите от компанията обучения и тренировъчни курсове.

Очевидните изводи от изследването са, че компаниите трябва да бъдат гъвкави в предлаганото заплащане и социални пакети, ако искат да са конкурентосбособни в привличането добри специалисти от всички възрасти, заключват от Aon Consulting, анализирайки британския пазар на труда.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 543 пъти Източник на статията: insurance.bg | 14.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!