Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Британският синдикат на пилотите се споразумя с ръководството на авиокомпания Бритиш Еъруейз за мерки за икономия на средства, включващи намаляване на заплати и съкращаване на работни места в замян

[АРХИВ]

Британският синдикат на пилотите се споразумя с ръководството на авиокомпания Бритиш Еъруейз за мерки за икономия на средства, включващи намаляване на заплати и съкращаване на работни места в замяна на програма за прехвърляне на безплатни акции, предаде АФП.

Постигнатото с Асоциацията на пилотите на Бритиш Еъруейз споразумение, което трябва да бъде утвърдено от неговите членове, предвижда заплатите на пилотите да бъдат намалени с 2,61% (около 2350 евро на година).

Издръжката им ще бъде намалена с 20%. Освен това 78 до 3200-те работни места за пилотите на компанията ще бъдат закрити, а работното им време и условията им на труд ще бъдат приспособени, така че да се повиши тяхната рентабилност.

Тези мерки ще позволят на бившата национална авиокомпания на Великобритания, която регистрира огромни загуби и намаляване на полетите, да спести 26 милиона лири годишно (над 30 милиона евро) считано от октомври, предаде БГНЕС.

В замяна на това Асоциацията на пилотите преговаря за създаването на план, според който пилотите ще получат през 2011 г. акции от своята компания на обща стойност 13 милиона лири при условие, че предвидените икономии бъдат изпълнени.

“Този пакет от мерки ще помогне на Блитиш Еъруейз да преодолее сегашната икономическа криза, като за първи път позволи на пилотите да получат истинска част от богатството, което те ще помогнат да се натрупа”, съобщава Асоциацията на пилотите.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 557 пъти Източник на статията: standartnews.com | 18.06.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!