Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Гъвкавото работно време пести време на служителите и ги прави по-ефективни.

[АРХИВ]

Гъвкавото работно време пести време на служителите и ги прави по-ефективни. Ежедневно се освобождават часове, които иначе отиват напусто за пътуване, сочи проучване на изследователския център Dynamic Markets, извършено по поръчка на компанията Avaya.

Бизнесът получава конкурентни предимства не само от по-високата ефективност на работа, но и от по-пълноценни служители, които имат възможност хармонично да съчетават служебния и личния живот, твърди анализът.

Служителите посвещават освободеното от пътуване време на семейството (56%), отдават се на почивка (45%), срещи или други ангажименти (42%), съобщи TechNews.

Около една пета от служителите обаче използват допълнителното време за основната си работа. 25% от хората пък са занимават със спорт, установява проучването.
Гъвкавият работен график е улеснен от съвременните технологии за унифицирани комуникации, коментират от Avaya, която е един от доставчиците на подобни решения. Намаляването на пътуванията до офиса и обратно оказва огромен положителен ефект върху човека и околната среда и подобрява икономическите показатели.

Ръстът в производителността и допълнителното време, което най-мотивираните служители посвещават на работата, имат благотворно влияние върху европейския бизнес. Ако се отчетат всички ползи за икономиката, то безспорно гъвкавото работно време се явява силен стимул за повишаване на производителността в Европа, заключава Avaya.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 508 пъти Източник на статията: insurance.bg | 15.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!