Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Безработицата в навлязлата в рецесия Испания през третото тримесечие на годината е 17,93% и продължава да е два пъти по-висока от средната в еврозоната, като тя остава на практика непроменена спрям

[АРХИВ]

Безработицата в навлязлата в рецесия Испания през третото тримесечие на годината е 17,93% и продължава да е два пъти по-висока от средната в еврозоната, като тя остава на практика непроменена спрямо предишните три месеца, показват официално данни, цитирани от АФП.

През второто тримесечие безработицата достигна 17,92%, увеличение спрямо 17,36% през първите три месеца на годината. В края на септември в страната са регистрирани 4,123 милиона безработни, с 1,524 милиона повече спрямо предишната година, съобщи Националният статистически институт на страната, предаде Днес+.

Те обаче са намалели с 14,100 души спрямо края на второто тримесечие на годината, допълни институтът. Испания навлезе в рецесия в края на 2008 г. Петата икономика в Европа беше ударена особено тежко от световната икономическа криза след като продължилият едно десетилетие бум, държащ се най-вече на строителната индустрия, приключи.

Правителството прогнозира, че безработицата ще се увеличи още повече, като в края на годината ще бъде 17,9%, а през 2010 г. – 18,9%.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 491 пъти Източник на статията: insurance.bg | 24.10.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!