Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Белгия ще започне нова вълна от узаконяване на нелегални имигранти, като от Брюксел твърдят, че не става дума за масово узаконяване

[АРХИВ]

Белгия ще започне нова вълна от узаконяване на нелегални имигранти, като от Брюксел твърдят, че не става дума за „масово узаконяване”, тъй като много европейски страни са против подобна практика, коментира EurActiv.

След продължили повече от година преговори белгийският премиер Херман ван Ромпуй съобщи днес подробностите около правителственото споразумение за легализация на нелегалните имигранти.

Според планът, нелегални имигранти, които са живели в Белгия поне през последните пет години, ще могат да кандидатстват за регламентиране на статута им между 15 септември и 15 декември тази година.

Предишни оценки посочваха, че бройката на възможните кандидати ще варира между 50 и 100 хиляди, но властите наложиха таван от 25 000 души чрез стриктни критерии за придобиване на документи.

За да получат одобрение кандидатите трябва да докажат, че вече са се интегрирали в белгийското общество. Ако бъдат одобрени, те ще получат документи, позволяващи им законно да пребивават и работят в Белгия, предаде europe.bg.

Хората, които са работили в Белгия през последните две и половина години също могат да кандидатстват за разрешително за пребиваване. Те трябва да представят трудов договор и регионална трудова карта.

Окончателното решение по всеки индивидуален случай остава в ръцете на държавния секретар по убежището и имиграцията.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 918 пъти Източник на статията: insurance.bg | 21.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

kim koi slujbi da se obirnem,vaji li tova i za nas bilgaskite grajdani


Добави коментар