Text: -A A +A

България е в групата на седем страни членки на ЕС с най-песимистични очаквания за финансовото състояние на домакинствата през 2013 г. Най-оптимистични за финансите си през 2013 са Дания, Норвегия и Люксембург

Фото: stock.xchng

България е в групата на седем страни членки на ЕС с най-песимистични очаквания за финансовото състояние на домакинствата през 2013 г., сочи анализ на Евростат. Но не сме най-големите черногледци, гърците ни бият.

У комшиите от юг 45 % е негативното очакване за финансовото бъдеще догодина. Плътно след тях са гражданите на Унгария, Малта и Португалия. България заедно с Литва и Италия е с ниво на песимизъм под 40 на сто.

Най-оптимистично настроени за финансовото си бъдеще през идната година са гражданите на Дания, Норвегия и Люксембург, където нивото на песимизъм е под 10 %. В групата на оптимистите попадат още Финландия, Англия, Румъния, Естония и Холандия.

В златната среда - в групата на реалистите за финансовото бъдеще на домакинствата - са Полша, Белгия, Франция, Германия, Чехия и останалите страни на ЕС.

Според анализа на Евростат около 54 на сто от анкетираните европейци по отношение на финансовото им състояние очакват то да остане същото, 14 на сто са оптимисти и очакват ситуацията да се подобри, а 25 на сто са песимисти и очакват ситуацията да се влоши.

Прочетено: 565 пъти Източник на статията: vsekiden.com | 05.12.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!