Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Само Австрия и Германия ще запазят ограниченията на трудовите пазари за граждани на осемте източноевропейски държави, които се присъединиха към Европейския съюз преди пет години, съобщи Европейскат

[АРХИВ]

Само Австрия и Германия ще запазят ограниченията на трудовите пазари за граждани на осемте източноевропейски държави, които се присъединиха към Европейския съюз преди пет години, съобщи Европейската комисия, цитирана от Ройтерс.

Белгия и Дания отменят днес ограниченията за кандидати за работа от Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Литва, Латвия и Естония. Австрия и Германия са уведомили Европейската комисия, че ще запазят трудовите ограничения.

Присъствието на източноевропейски работници в Западна Европа е особено деликатен въпрос в Австрия и Германия, които граничат с по-бедния регион. Проблемът се усложни с навлизането на двете икономики в рецесия, което започна да увеличава безработицата, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Трудовите ограничения пред гражданите на най-новите страни членки на ЕС – България и Румъния, които се присъединиха към съюза на 1 януари 2007 г., остават в сила. Само три “стари” държави членки – Финландия, Швеция и Дания, отмениха ограничения за българи и румънци.

Според договорите за присъединяване на източноевропейските страни към ЕС трудовите ограничения може да бъдат запазени до седем години.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 376 пъти Източник на статията: lev.bg | 01.05.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!