Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Служителите, които след работа пият по чашка с колеги, имат по-големи шансове да бъдат повишени и по-добре платени, според изследване направено от шотландски университет.

[АРХИВ]

Служителите, които след работа пият по чашка с колеги, имат по-големи шансове да бъдат повишени и по-добре платени, според изследване направено от шотландски университет.

Тези, които пият умерено алкохол печелят средно 17% повече от колегите въздържатели, гласят данните от проучването.

Изпитите след работа чаши вино или бира спомагат за създаването на по-добра работна обстановка и приятелски отношения между работещите на едно и също място. Разговорите на по бира улесняват и създаването на връзки на доверие между шефове и подчинени, които могат да се окажат полезни за по-нататъшното развитие на кариерата, поясняват авторите на изследването.

Все пак “големите пиячи” (над 12 литра алкохол седмично за мъжете и 9 литра за жените) печелят средно със 6% по-малко от по-умерените колеги, но пък си остават по-добре платени (+5%) от тези, които никога не се отбиват в близкото кафене или кръчма след работа.

Тези резултати се основават на правителствено изследване, направено сред 17 000 човека родени през 1958 г, чийто живот е проследяван още от раждането им.

Развитието на тези хора от детството им досега е било изучавано от изследователите по време на специални интервюта през определен период от време. Научният екип в момента приключва последните получени резултати и вече може да обобщи: “Изследването показва, че не е по-добре да не се пие въобще”.

“Хората, които пият умерено са по-добре платени от пияниците или пълните въздържатели. Човек трябва да пие наистина много, за да се превърне алкохолът в пречка за развитието на кариерата му”, обобщава професор Дейвид Бел от икономическия департамент на университета.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 547 пъти Източник на статията: investor.bg | 01.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!