Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Майлс Темпълтън, генерален директор на британския Институт на директорите, беше поредният, който нажежи напрежението относно предвижданите от британското правителство ограничения за български

[АРХИВ]

Майлс Темпълтън, генерален директор на британския Институт на директорите, беше поредният, който нажежи напрежението относно предвижданите от британското правителство ограничения за български и румънски работници, пише британският в. “Скотсман”.

Институтът на директорите е организация, в която членуват 52 000 директори на британски фирми, припомня изданието. Според Темпълтън всички европейски работници, които искат да работят във Великобритания, трябва да минат през тест за проверка на уменията и знанията. Бизнесменът смята, че работници от Германия и Франция трябва да бъдат подложени на същото изпитание като тези от бъдещите две еврочленки.

“Ако имате румънец и французин с еднакви познания и умения, според мен, е нечестно, румънецът да няма право да работи тук”, смята Темпълтън. Бизнесменът допълва, че България и Румъния са подложени на този строг режим само, защото са последните, които се присъединяват към евроклуба. Темпълтън признава, че британската икономика е била подпомогната през последните 10 години от труда на имигрантите. Членовете на организацията на Темпълтън настояват британското правителство да въведе система за точкуване на уменията и познанията на имигрантите и на базата на нея да се реши кой работник може да работи във Великобритания.

Очаква се въпросът с предвижданите от британското правителство ограничения за българските и румънските работници да бъде гореща точка на конференцията на Института на директорите този петък в Сейнт Андрюс, допълва британското издание.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 509 пъти Източник на статията: actualno.com | 29.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!