Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Европейският парламент прие консултативния доклад от председателя на Комисията по правните въпроси

[АРХИВ]

Европейският парламент прие консултативния доклад от председателя на Комисията по правните въпроси Джузепе Гаргани относно предложението на Европейската комисия за регламент на Съвета за назначаване на постоянни служители от България и Румъния във връзка с присъединяването на двете страни към ЕС, съобщи за медиите пресцентърът на ЕП.

Проекторегламентът цели да разреши провеждането на конкурси за постоянни служители с българско и румънско гражданство и съставянето на списъци с успешно представилите се кандидати преди присъединяването на двете страни към Европейския съюз.

Въвеждат се изключения към правилата за персонала, за да се разреши на кандидати, които не са граждани на ЕС, да участват в конкурси за постоянни служители в общностните институции, както и организирането на конкурси за избирането на постоянни служители от България и Румъния на национална основа.

В текста също се казва, че не е задължително свободните позиции за българи и румънци да се публикуват в рамките на институциите. Граждани на България и Румъния могат да бъдат назначавани за постоянни служители в институциите само след като двете страни станат пълноправни членки на ЕС.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 483 пъти Източник на статията: actualno.com | 25.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!