Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Британското правителство планира да въведе ограничения върху издаването на разрешителни на българи и румънци за работа във Великобритания

[АРХИВ]

Британското правителство планира да въведе ограничения върху издаването на разрешителни на българи и румънци за работа във Великобритания, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Двете агенции се позовават на изказване, направено днес пред Камарата на лордовете на британския парламент, от баронеса Патриша Скотлънд ав Астал, държавен министър в британското министерство на вътрешните работи.

Баронеса Скотлънд заяви, че за българите и румънците, след присъединяването на техните страни към ЕС на 1 януари 2007 г., ще бъдат въведени някои “временни ограничения” при издаването на разрешителни за работа, съобщават АФП и АП.

“Достъпът до британския трудов пазар ще бъде осигурен на няколко етапа”, заявила баронеса Скотлънд.

До края на месеца правителството официално ще обяви как ви мерки ще бъдат предприети, “за да можем да се възползваме от пристигането на нова работна ръка, като в същото време осигурим най-добрата защита на интересите на хората тук”, заявила баронесата.

Баронеса Скотлънд отказа да коментира съобщенията в някои средства за информация, че Великобритания се готви да забрани достъпа до своя пазар на труда за българи и румънци без професионална квалификация, посочва Франс прес.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 393 пъти Източник на статията: dariknews.net | 24.10.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!