Text: -A A +A
Четете още: България

Няма да има увеличение на здравните вноски с 2 процента, обяви пред Дарик председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов.

[АРХИВ]

Няма да има увеличение на здравните вноски с 2 процента, обяви пред Дарик председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов. След като това трудно решение беше взето, сега ще се търсят начини за намиране на средствата, които не достигат на Здравната каса, каза Иванов.

По думите м ГЕРБ ще затегне изключително режима за изтичането на средства в сферата на здравеопазването във всичките му области. Проверките щели да започнат от доболнична, болнична помощ, лекарствена политика и всички сфери.

На въпрос дали решението е окончателно, или става дума за намерение Иванов обясни, че решението е взето “на ниво финансово министерство”, защото “отговорният човек за бюджета на държавата и стабилитета на финансовата политика е вицепремиерът Симеон Дянков”. Депутатът обаче не уточни дали правителството ще приеме допълнително променената позиция на МФ.

Миналата седмица след заседание на правителството министър Дянков обяви, че е взето решение здравноосигурителната вноска да се вдигне с 2%, за да се налеят в здравната каса 350-400 млн. лв. На следващия ден той обаче разви тезата,че е по-добре чиновниците да започнат сами да се осигуряват, а не както досега държавата да им плаща 8% здравна вноска.

Четете още: България
Прочетено: 380 пъти Източник на статията: standartnews.com | 15.03.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!