Text: -A A +A
Четете още: България

За обезпечаване на достатъчно медицински екипи и разширяване на дейността на медицинската помощ на варненския плаж, в края на април в морската столица ще се проведе тридневен работен семинар за обу

[АРХИВ]

За обезпечаване на достатъчно медицински екипи и разширяване на дейността на медицинската помощ на варненския плаж, в края на април в морската столица ще се проведе тридневен работен семинар за обучение за оказване на първа помощ и лечение при водни инциденти. Семинарът ще се проведе в ДКЦ I “Св. Клементина”, които вече трета поредна година обслужват медицински голяма част от варненските плажове и част от курортите през целия туристически сезон, съобщиха от здравното заведение.

В края на курса участниците ще получат съответен сертификат, специфичен за лекарите и за медицинските сестри, без който няма да имат право да работят на плажа. Времетраенето на обучението ще е 16 часа, разпределени по теми на 27, 28 и 29 април. Ще бъде наблегнато на различните състояния, при които трябва да се действа бързо и адекватно на морския бряг при водни инциденти, като остра дихателна недостатъчност и клинична смърт, давене и удавяне. Курсистите ще бъдат запознати с базата за първа помощ и лечение при алергични реакции, сърдечни и неврологични кризи, кръвоизливи, костни фрактури и др. Целият трети ден ще бъде посветен на практически упражнения върху манекени. След завършването на курса медиците могат да бъдат включени в специализираните екипи на ДКЦ I “Св. Клементина”.

За лектори на семинара са поканени специалисти от Университетска болница “Света Марина”, сред които доц. д-р Вилиян Платиканов, както и д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ I “Св. Клементина”.

Вече се набират доброволци от всички лечебни заведения в региона, като желаещите могат да се обадят за записване на телефони 608 001 и 613 106 всеки работен ден от 9 до 17 часа.

Четете още: България
Прочетено: 434 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 07.04.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

имат ли право да се запишат 15 годишни? още върви ли този курс?


Добави коментар