Text: -A A +A
Четете още: България

На заседание днес на работната група по договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности и основни групи професии беше отчетено, че са подписани споразумения за 41 икономическ

[АРХИВ]

На заседание днес на работната група по договаряне на минималните осигурителни доходи по икономически дейности и основни групи професии беше отчетено, че са подписани споразумения за 41 икономически дейности, в които работят 1 381 849 лица.

Общият брой на икономическите дейности, по които следва да се извърши договаряне за 2010 г. е 73. Това показва, че в 32 икономически дейности не са сключени споразумения между работодателите и синдикатите за размерите на минималните осигурителни доходи по основни групи професии.

С цел да се стимулира процесът на договаряне между социалните партньори и да се определят реалните възможности за нарастване на минималните осигурителни доходи през 2010 г. или запазване на нивото на 2009 г. (в икономическите дейности, където има най-голям спад на производството и влошени икономически показатели през тази година), работната група реши да удължи срока за договаряне до 30 септември 2009 г.

Представителите на синдикатите и работодателите в работната група се ангажираха да подпомогнат този процес и в тези икономически дейности, където преговорите между двете страни се осъществяват по-трудно и има различия в позициите им.

Четете още: България
Прочетено: 384 пъти Източник на статията: insurance.bg | 25.09.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!