Text: -A A +A
Четете още: България

Бъдещи мениджъри от България, Румъния, Македония и Черна гора ще демонстрират своите умения да ръководят компании по време на „ТФ Фест 2009”, който ще се проведе на 11 и 12 април в Международен пан

[АРХИВ]

Бъдещи мениджъри от България, Румъния, Македония и Черна гора ще демонстрират своите умения да ръководят компании по време на „ТФ Фест 2009”, който ще се проведе на 11 и 12 април в Международен панаир Пловдив. На него ще се представят 88 тренировъчни предприятия, 665 ученици, 77 учители и 36 средни училища.

За първи път по време на панаира на тренировъчните фирми ще има специален конкурс за най-добра обслужваща банка, която ще извършва разплащанията между компаниите на участниците в реално време. Общо 10 са конкурсите, в които учениците ще покажат пред представители на бизнеса как са се подготвили за бъдещата си делова дейност. Макар и тренировъчни, техните предприятия работят като истински – създават структури, назначават служители, водят преговори, правят сделки, плащат данъци и осигуровки.

„ТФ Фест 2009” е част от проекта „Мост между училището и бизнеса”, чиято цел да помогне за кариерното развитие на младите хора. Така изложението става своеборазна борса, на която се срещат работодатели и бъдещи участници в пазара на труда.

Организатори на „ТФ Фест” са Международен панаир Пловдив и Центърът на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, а партньори – Българският форум на бизнес лидерите и Сдружение „Български тренировъчни централи”.

Четете още: България
Прочетено: 415 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 06.04.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!