Text: -A A +A
Четете още: България

Junior Achievement (JA) и Manpower Inc., световен лидер в сферата на HR услугите, официално обявиха старта на съвместен проект в световен мащаб, насочен към уменията за кариерно развитие на младите

[АРХИВ]

Junior Achievement (JA) и Manpower Inc., световен лидер в сферата на HR услугите, официално обявиха старта на съвместен проект в световен мащаб, насочен към уменията за кариерно развитие на младите.

Практическата образователна програма “Умения за успех” (JA Success Skills) има за цел да осигури на младите основни умения за подход при търсенето на работа и ефективно представяне на работното място.

Инициативата ще се осъществява в световен мащаб, включително и в България. Програмата ще съдейства на учениците да изработят свои стратегии за дългосрочен професионален успех.

Шон Ръш, президент и главен изпълнителен директор на JA Worldwide, изказва мнението си, че “JA Success Skills ще обедини цяло поколение от ученици за една обща цел, а именно – бъдещото развитие на един проспериращ и стабилен световен пазар.”

“Manpower Inc е компания, която се е посветила на подготовката на кадри по целия свят и от всички възрасти, за да могат да докажат своите способности на работното място,” коментира Джеф Джорес, председател и главен изпълнителен директор на Manpower Inc.

“Партньорството с JA е доказателство за нашия ангажимент да споделяме знанията си с работната сила на бъдещето.”

В България двете организации поставят като приоритет в съвместната си работа и осъществяването на връзката между образованието и бизнеса.

Първа стъпка в тази посока правят доброволците от Manpower, които по веднъж месечно ще влизат в час в различни училища в страната, работещи активно по програмите на Junior Achievement за ученици до 7 клас.

Четете още: България
Прочетено: 565 пъти Източник на статията: expert.bg | 24.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!