Text: -A A +A
Четете още: България

Първата трудова борса за 2009 година, организирана от Агенцията по заетостта, започва в Младежкия дом във Варна.

[АРХИВ]

Първата трудова борса за 2009 година, организирана от Агенцията по заетостта, започва в Младежкия дом във Варна. Тя е специализирана борса в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. През март трудови борси в сферата на туризма ще се проведат също в Сливен и в Добрич.

През тази година Агенцията по заетостта ще организира 7 общи трудови борси във Враца, Търговище, Велинград, Сандански, Бяла Слатина, Горна Оряховица и Костинброд.

Борсите в Петрич и Шумен са специализирани с насоченост към ромската общност. За младежи до 29 години ще бъде проведена специална борса и за първи път ще има борса за подбор на военни кадри и трудова реализация на освободени военнослужещи от Българската Армия.

През 2008 г. Агенцията по заетостта проведе 21 трудови борси в страната. От тях 14 бяха насочени към ромската общност, за розобер, в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, в селското стопанство и преработващата промишленост на селскостопански продукти, за лица с намалена работоспособност, за млади специалисти, завършили професионално образование и в сферата на обувната промишленост.

На борсите присъстваха 5090 търсещи работа лица и 415 работодатели, които обявиха 5510 свободни работни места. Броят на започналите работа лица е 4630.

Четете още: България
Прочетено: 427 пъти Източник на статията: lev.bg | 20.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!