Text: -A A +A
Четете още: България

По един персонален ден отпуск на определен период от време да има право всеки работещ.

[АРХИВ]

По един персонален ден отпуск на определен период от време да има право всеки работещ. Това ще предложат синдикатите на правителството стана ясно след среща на д-р Константин Тренчев от “Подкрепа” с президента Георги Първанов.

Синдикалистът даде пример с Америка, където на всеки 4 месеца всеки може да ползва по един свободен ден, за да си свърши лична работа. Така според Тренчев ще се прекрати порочната практика да се използват болничните за това.

Синдикалистът обаче не уточни за какъв период от време ще предложат това да стане в България, тъй като засега проучват чуждия опит. Тренчев не можа да отговори и дали този персонален ден, ако не се използва, ще може също, както отпуската, да се прехвърля за другата година. “Не знам как е в Америка, но персоналните дни могат да се сливат и да се ползват наведнъж в рамките на годината”, каза още Тренчев.

Синдикалистът обсъди с президента Първанов и искането на Комисията по дискриминация да се забранят протестите на учителите. Според него най-добрият начин да няма протести е да се решават проблемите.

Четете още: България
Прочетено: 514 пъти Източник на статията: standartnews.com | 01.05.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!