Text: -A A +A
Четете още: България

Стажанстка програма за осигуряване на работа на млади роми в частния бизнес стартира за първи път у нас.

[АРХИВ]

Стажанстка програма за осигуряване на работа на млади роми в частния бизнес стартира за първи път у нас. Тя се реализира по програма “Рома” на Институт “Отворено общество” – София и Фондация “Америка за България”. Целта е подпомагането на процеса на интеграция на младите роми с висше образование и квалификация, осигурявайки им тримесечни стажове във водещи частни компании в България.

Програмата “Мост към бизнеса” ще бъде осъществена в три 3 кръга. През първата част ще бъдат избрани шестима стажанти. Институт “Отворено общество” ще организира обучение на избраните кандидати, след което те ще бъдат разпределени на стаж в компании в София и Пловдив. Втори и трети кръг за избор на кандидати ще се проведе през месеците май и август, когато ще бъдат избрани още 14 души.

Кандидатите по програмата трябва задължително да са от ромски произход, да имат завършено висше образование и да са на възраст под 32 години. Освен това трябва да притежават и умения за работа в екип, добра комуникативност, да владеят чужд език и да имат компютърна грамотност.

Четете още: България
Прочетено: 571 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 26.01.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!