Text: -A A +A
Четете още: България

По 200 годишни данъчни декларации от фирми постъпват на ден в НАП-Хасково. Срокът за обявяване на печалбата по Закона за корпоративното подоходно облагане изтича след седмица.

[АРХИВ]

По 200 годишни данъчни декларации от фирми постъпват на ден в НАП-Хасково. Срокът за обявяване на печалбата по Закона за корпоративното подоходно облагане изтича след седмица. До 31 март нулеви декларации трябва да подадат и фирмите, които през миналата година не са извършвали дейност и съответно не дължат данъци по този закон.

След изтичане на срока, НАП ще налага санкции за неподадени декларации и годишни финансови отчети. Минималната глоба за всяко нарушение е 500 лева.

2 288 са постъпилите досега годишни декларации от фирми. Само за последната седмица НАП-Хасково е приела над хиляда формуляра. 1 927 декларации са подадени в салона на НАП-Хасково, в пощенските станции в областта и като писма с обратна разписка.

361 от декларациите са подадени по интернет. Фирмите, които са подали електронни декларации имат право на 1% отстъпка, ако дължимият данък бъде платен до 31 март. Стойността на отстъпката е до 1000 лева.

Четете още: България
Прочетено: 361 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 23.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!