Text: -A A +A
Четете още: България

Първият централизиран конкурс за хора с трайни увреждания за експертни длъжности в държавната администрация започва днес в Пловдив.

[АРХИВ]

Първият централизиран конкурс за хора с трайни увреждания за експертни длъжности в държавната администрация започва днес в Пловдив. Близо 70 души от областта са се записали за участие в двудневния конкурс, който ще се проведе в Регионалния център за рехабилитация на слепи на ул. “Ландос”.

Изпитът е под формата на тест от 60 въпроса, чрез които ще се провери нивото на познаване и разбиране на основните нормативни актове, регламентиращи функционирането на администрацията в България, функциите, правомощията, отговорностите на различните административни органи, информираността за историята и институциите на ЕС, както и въпроси за проверка на общата езикова подготовка. За успешно преминаване на теста ще са необходими минимум 36 точки.

Кандидатите със зрителни увреждания ще полагат теста в специално оборудвани зали с екранен четец JAWS и синтезатор на речта „Гергана”. За кандидати със слухови увреждания ще бъде осигурен жестомимичен превод.

Четете още: България
Прочетено: 481 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 23.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!