Text: -A A +A
Четете още: България

Немската компания разширява производствотото си в с. Радиново, община Марица. Капацитетът на завода ще бъде един от най-големите в Източна Европа.

[АРХИВ]

Немската компания разширява производствотото си в с. Радиново, община Марица. Капацитетът на завода ще бъде един от най-големите в Източна Европа.

Компанията “Либхер Хаусгерете Марица” ЕООДвъзнамерява да разшири производството на хладилници и фризери в с. Радиново. С това заводът ще стане един от най-големите за хладилна техника в Източна Европа, съобщи правителственият сайт government.bg.

“Либхер Хаусгерете Марица” ЕООД е дъщерно дружество на “Либхер Хаусгерете Оксенхаузен”, Германия. Групата “Либхер” осигурява работа на 24 000 в цял свят, като оборотът й през м. г. е 5,3 млрд. евро.

Инвестиционният план на компанията ще бъде подпомогнат с 1 773 186 лв. по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

С предоставените средства ще се осигури 2,2 км общински път в индустриалната зона на с. Радиново. Освен завода на “Либхер”, инфраструктурата ще обслужва и други предприятия от зоната – “Сокотаб България”, “Агри България” – дъщерно дружество на “Фереро”, “Белла България”, “Индустриал комерс”, “Шнайдер Електрик България”, представителствата и сервизните бази на “Мерцедес” и “Хюндай”.

През 2006 г. инвестиционният план на “Либхер Хаусгерете Марица” ЕООД бе сертифициран от Българската агенция за инвестиции като инвестиция от I клас. Общата стойност на проекта е 82,8 млн. лв. Програмата е до средата на 2009 г. да бъдат вложени 71 млн. лв. – за строителство на ново хале, за оборудването му с производствена техника и за довършителни работи. Общата застроена площ е 34 000 кв. м.

С разширяване на производството годишният капацитет ще се увеличи двойно – от 450 000 хладилници и 200 000 изпарителни системи той ще достигне 900 000 хладилници и фризери и 600 000 изпарители. С това заводът в с. Радиново, построен през 2000 г., ще постигне максималния си производствен капацитет.

Очаква се да бъдат разкрити 600 нови работни места за висококвалифицирани специалисти от машиностроителното производство, а общият брой на служителите да достигне 1500-1600 души. Числеността на индиректно заетите работници при поддоставчиците на завода ще се увеличи с 250-300 души.

Четете още: България
Прочетено: 3,931 пъти Източник на статията: technews.bg | 12.07.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Има ли окончателни резултати от конкурса по документи и събеседване за
назначаване на млади специалисти за обучение за една година, в който участвувах…


Здравейте аз също искам да работя в Либхер.Завърших висше образование семестриално в ТУ София
филиал Пловдив, остана да защитавам дипломната си работа.На…


Много искам да работя в“Либхер”.Ще бъда много щастлива ако стана част от Вашата компания.Работила съм в производство 20години


Това ще бъде прекрасно.Много хора ще намерят своето място в живота.
Очаквам като аз така и всички останали начина за кандидатсванее в “Либхер”.…


Безработна съм, с висше образование.Контактна съм. Умея да се сработвам с колектива и да работя в екип.
Ще се радвам да стана част от Вас.


На 28 години съм в момента работя в фирма /АНДИ БГ/бих желал да подам документи за работа при вас .
Имам средно специално образование .


бих искала да работиа при вас на 30 години сам от пловдив в момента работиа в сачи ако ме одобрите ще е чест да работиа при вас.


s radost bih rabotil pri vas na 30god sym


Бих искала да кандидатствам за работа при вас,на 40години съм от Пловдив.


Добави коментар