Text: -A A +A
Четете още: България

Тест за професионална ориентация може да си направи, безплатно всеки желаещ в рамките на форум на възможностите за обучение в чужбина

[АРХИВ]

Тест за професионална ориентация може да си направи, безплатно всеки желаещ в рамките на форум на възможностите за обучение в чужбина, който ще се проведе в събота и неделя /10 и 11 февруари/ в София.

Този тест отчита и някои психологически моменти в отделната личност и дава навреме отговор за пригодността за дадена специалност, като същевременно пести време и лутане из университетските специалности.

Това съобщи днес един от координаторите на програмата “Световно образование” Светлан Данев. Той поясни, че в много държави този тест се провежда в 9-10 клас.

На форума ще бъдат представени и британската агенция за студентско финансиране, като държавните служители Крис Мъндей и Кевин Макмилън ще разяснят възможностите да взимане на кредите за обучение във Великобритания.

Това обясни Ирина Христова от фирма Интеграл. Тя добави, че на форумът в събота и неделя, който ще се проведе в хотел „Хилтън”, ще се представят още 5 университета от Великобритания, един държавен датски университет, Ротердамският университет „Еразъм”, както и различни средни училища, предлагащи обучение на английски език в чужбина, сред тях ще има в традиционни британски пансионни училища.

Четете още: България
Прочетено: 449 пъти Източник на статията: actualno.com | 09.02.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!