Text: -A A +A
Четете още: България

Всеки одобрен участник получава стипендия от 24 000 евро.

[АРХИВ]

Българската търговско-промишлена палата представи “Програма за обучение на мениджъри в Япония и Корея” /ETP/. Програмата се финансира и управлява от Европейската комисия и се популяризира в Европа от Асоциацията на европейските палати – EUROCHAMBRES и нейната мрежа от Търговско-промишлени палати. За България партньор е Българската търговско-промишлена палата.

Програмата ЕТР предоставя възможност на мениджъри от ЕС, работещи във фирми, чиято дейност е свързана с настоящи контакти с пазарите на Япония и Корея или насочена към установяване в бъдеще на такива, да се научат как да правят бизнес по-добре с колегите си от тези страни. Програмата ETP е разработена и организирана от консорциум от водещи университети, включващ Sciences Po (Париж), SOAS (Лондон), SDA Bocconi Училище по мениджмънт (Милано), Waseda (Токио) и Yonsei (Сеул).

Програмата ЕТР е с продължителност 12 месеца и обхваща курсове по японски и корейски език, изучаване на местната бизнес култура в известни европейски университети в Лондон, Париж и Милано, Токио и Сеул. Програмата включва и 3 месеца практика в компания, работеща в Япония или Корея.

Всеки одобрен участник получава стипендия 24 000 евро, платими на вноски. Обучението започва през ноември 2007 г. и приключва през ноември 2008 г.

Участниците в програмата се избират от Европейската комисия по определени критерии. Кандидатурата е на мениджър и неговата фирма. През 2007 г. ЕТР Япония предлага 45 места, а ETP Корея – 15. Крайният срок за онлайн кандидатстване е 15 май 2007 г. на www.etp.org

Първият ETP цикъл е проведен в Япония през 1979 г., а в Корея – през 2002 г. 99% от участниците и 96% от компаниите, изпратили ги за участие в ETP, са много доволни от програмата. Двете държави са подбрани, тъй като Япония е 5-ят по големина търговски партньор на ЕС. Същевременно, за Япония Евросъюзът е третият по големина търговски партньор. ЕС е най-големият чуждестранен инвеститор в Корея, а за нея Съюзът е третата най-голяма експортна дестинация.

Четете още: България
Прочетено: 419 пъти Източник на статията: insurance.bg | 01.02.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!