Text: -A A +A
Четете още: България

За последните пет години все по-малко фирми укриват данъци в България. Това каза представителят на Световната банка у нас Флориан Фихтл.

[АРХИВ]

За последните пет години все по-малко фирми укриват данъци в България. Това каза представителят на Световната банка у нас Флориан Фихтл. Днес той се запозна с новия изпълнителен директор на приходната агенция Красимир Стефанов. Сред основните постижения на приходната агенция бе намаляването на разходите за събираемостта на данъците. През 2002 г. те са били 1,4 на сто от приходите, докато в момента са 0,8 процента.

От своя страна заместник-министърът на финансите Кирил Желев допълни, че с помощта на реформата, извършена по проект със Световната банка, през последните три години се е увеличило преизпълнението на приходите над разходите за 2008 г. с 1,8 млрд. лева.

От Световната банка заявиха, че разглеждат връщането на заема за изграждането на сграда на бул. „Цариградско шосе” като „отговорно правителствено поведение”. Въпреки че държавата бе сключила много добър заемен договор за финансиране на новата сграда на агенцията, той не можа да бъде усвоен заради провалени търгове.

Четете още: България
Прочетено: 308 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 27.02.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!