Text: -A A +A
Четете още: България

От днес започна данъчната кампания за личните доходи.

[АРХИВ]

От днес започна данъчната кампания за личните доходи. 5 на сто отстъпка от дължимите налози ще получат всички, които подадат декларация и ги платят до 10 февруари, а също и хората, които декларират доходите си по електронен път. Те обаче трябва да притежават електронен подпис. Крайният срок е 30 април.

Освободени от задължението да подават данъчна декларация са само две категории хора: едноличните търговци, които не са осъществявали никаква дейност през 2008 година; втората е на физическите лица, които са работили единствено и само по трудови правоотношения, тоест на трудов договор, техният работодател е отдържал и внасял дължимия данък в течение на годината, каза Росен Бъчваров, директор „Комуникации” в НАП.

Приетите промени в закона, които облекчават младите семейства с ипотека, ще се ползват с подаването на данъчната декларации през 2010 година, а не през тази кампания, каза Бъчваров и обясни: „Това е така, защото те имат своето действие, в сила са от 1 януари 2009-а и се отнасят за всички лихвени плащания по ипотечни кредити за първите 100 000 лв. от един ипотечен кредит на семейство, на лица, които имат сключен граждански брак и при които поне единият от двамата или данъчно задълженото лице или титулярът по договора за ипотека не е навършил 35 години.”

Четете още: България
Прочетено: 329 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 06.01.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!