Text: -A A +A
Четете още: Пловдив, България

В Пловдив стартира програма на социалното министерство.

[АРХИВ]

Тя е под наслов „Нова възможност за заетост“. Реализацията ще започне през следващата година. Това съобщи днес в Пловдив Елка Димитрова директор на дирекция „Политика на пазара на труда“ към социалното министерство

Тя уточни, че няма данни за масова безработица в страната, а проучванията през м.октомври сочат, че безработицата се е увеличила само с 0,1 %. За да бъдат възможно най-ефективни националните програми за заетост и обучение, те трябва да бъдат съобрази и с местните нужди. За целта е необходимо, уточни Димитрова, да се провеждат обучение и преквалификации с високо качество, които да могат да отговарят бързо на нуждите при масови съкращения и преструктуриране на предприятия.

Нова възможност за заетост предвижда субсидиране на заетостта, като държавата ще заплаща до 300 лв на работодател ангажирал на работа безработно лице. Предимство ще имат семействата с деца. Според експертите от социалното министерство, задаващата се икономическа криза ще рефлектира най-вече върху неквалифицираната работна ръка.

Четете още: Пловдив, България
Прочетено: 534 пъти Източник на статията: news24.bg | 02.12.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!