Text: -A A +A
Четете още: България

В условията на глобална финансова криза се оказва, че в публичния сектор отсега нататък поне до края на мандата на това правителство не се очертават големи съкращения за разлика от частния сектор.

[АРХИВ]

Това заяви министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев при представянето на резултати от Проекта за подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация, финансиран по оперативна програма “Административен капацитет”.

Според министъра разликата между това да работиш в публичния и в частния сектор е като разликата между това да инвестираш в банков депозит и в пазара на акции.

В отговор на журналистически въпрос министърът каза, че засега не очаква безработицата през следващата година да бъде двуцифрена, както показват разчети на Българската стопанска камара.

В по-несигурни периоди държавата трябва да си пази резервите и в бюджета няма пари за 13-та заплата, каза министърът. Той уточни, че ако става дума за разпределяне от неразпределени средства и спестявания и те се се раздават под формата на бонуси и награди, то това няма нищо общо с тринадесета заплата или Коледа.

Става дума за спестявания, а не за повече средства от бюджета за заплати, отбеляза министърът. На форума беше представено и изследване на “Делойт България” за заплащането в администрацията, според което чиновниците получават по-малко от заетите в частния сектор.

Четете още: България
Прочетено: 498 пъти Източник на статията: expert.bg | 25.11.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!