Text: -A A +A
Четете още: България

От 2001 г. до момента в организирани от ИПА обучения са се включили общо 201 582 служители

[АРХИВ]

От 2001 г. до момента в организирани от ИПА обучения са се включили общо 201 582 служители (т.е. голяма част от служителите в администрацията са преминали повече от едно обучение). Големият брой обучени се дължи най-вече на засилената роля на института като обучаваща организация през последните няколко години.

За периода от 2001 г. до 2005 г. от ИПА са обучени общо 24 486 души. За следващия четиригодишен период – от август 2005 г., когато ИПА става структура към Министерството на държавната администрация и административната реформа, до сега се наблюдава значително нарастване в пъти – обучени са 177 096 души. Тази тенденция е добър показател за качеството и актуалността на предлаганите от института обучения.

Институтът по публична администрация (ИПА) е създаден през 1999 г. с цел организиране на обучения за повишаване на професионалната квалификация и преквалификация на служителите в държавната администрация.

Обучението на служителите в държавната администрация се провежда от различни обучителни институции както в България, така и в чужбина. През последните години обаче значително нараства делът на включените в обучения на ИПА служители спрямо общия брой обучени в държавната администрация (65,7% през 2007 г.).

Статистиката на обученията по годишната програма на института показва, че през последните години все по-голямо внимание се обръща на курсовете, предназначени за служители на ръководни длъжности. Докато до 2005 г. такива обучения въобще не са били провеждани от ИПА, то през последните години броят на обучените ръководители и висши държавни служители непрекъснато нараства.

Четете още: България
Прочетено: 458 пъти Източник на статията: insurance.bg | 08.10.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!