Text: -A A +A
Четете още: България

Четвъртият централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация ще се проведе от 29 септември до 3 октомври 2008 г.

[АРХИВ]

Четвъртият централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация ще се проведе от 29 септември до 3 октомври 2008 г. в тестови центрове в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас. 2728 души се регистрираха за участие до крайния срок – 14 септември. Всички те получиха на своята електронна поща точното място и час на явяване на изпита.

Тестовете започват в 9:00 часа всеки ден в посочения период. До обяд се провеждат три сесии на основния тест, а следобед – специализираните тестове, като е направено разпределение за явяване, така че да бъдат обхванати всички кандидати. Основният тест включва 60 въпроса, за които участниците имат 60 минути. Специализираните изпити съдържат 30 въпроса с време за решаване 30 минути.

Изпитите се провеждат изцяло по електронен път. Въпросите за всеки тест се генерират непосредствено преди неговото начало чрез специален софтуер, който на случаен принцип избира от банка с общо 700 въпроса. Избраният вариант автоматично се зарежда на компютрите на всички участници в съответната изпитна сесия, независимо в кой тестови център в петте града се намират. Веднага след отговарянето на всички въпроси или след изтичане на времето за решаване всеки кандидат вижда постигнатия от него резултат.

В първия ден от провеждане на тестовете министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Българо-корейския интернет център, за да поздрави участниците. С помощта на специалния софтуер за провеждане на тестовете министър Василев ще генерира въпросите, които ще решават всички участващи в тази изпитна сесия.

Четете още: България
Прочетено: 382 пъти Източник на статията: insurance.bg | 26.09.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!